200 туристи са били настанени спешно в един от хотелите на Банско,

...
200 туристи са били настанени спешно в един от хотелите на Банско,
Коментари Харесай

200 туристи се оказаха на улицата в Банско

200 туристи са били настанени незабавно в един от хотелите на Банско, откакто са се оказали на улицата, заяви БНР. Почти всички са чужденци.

Към момента не е ясно за какво туристите са напуснали хотелите, в които са били и имало ли е организация за тяхното ескортиране. Съюзът на туристическия бизнес в града е провел настаняването им.

Второ денонощие без заслон са останали и стотици българи, които са били освободени от работа поради стресовото привършване на зимния сезон. Някои са напуснали квартирите си, а други са били изгонени.

Хората упорстват да им бъде изработен обзор на контролно-пропускателния пункт от здравно лице и да се приберат в къщи. “Няма къде да се върнем – нито напред, нито обратно “, описват пред БНР.  “Искаме да се приберем в Бургас и в случай че би трябвало да седим там под карантина, ние нямаме нищо срещу да ни затворят и да си седим у дома. Просто тук няма къде да останем. Защо нашата страна ни изолира в някакво пътно пространство, вечер става минус пет градуса “.

Община Банско разгласи горещи телефонни линии в помощ на хора, имащи потребност от здравна и филантропична помощ. Забранителните ограничения в града станаха още по-драстични. Само по един човек от семейство може да отиде до хранителен магазин, аптека, бензиностанция или банкова институция. Засилено е наличието на полицията и жандармерията към града поради опити да се пробие карантината през зелена граница.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР